Podzimní víkendovka

18.11.2018 22:57

16. a 17. listopadu se dočkali žáci druhých tříd již druhé víkendovky.  Celkem se zúčastnilo 33 žáků. A co bylo její náplní?

 V 16 hod jsme se sešli před školou. Věci jsme si nechali na chodbě ve škole a vyrazili jsme hned ven. Šli jsme na Dlouhé záhony, kde na nás čekal „Běh spadaným listím“ a vytvářeli jsme co nejdelší „Housenku“. Venku jsme pěkně vymrzli. Po návratu do školy jsme si odnesli věci nahoru do 1.A, kde jsme si nachystali ležení na večer. Měli jsme hlad jako vlci a tak jsme si snědli večeři od maminek. Poté už nás čekalo podzimní zdokonalování.

Jako první jsme si vyzkoušeli z jablek udělat křížaly. Jablka jsme nakrájeli a narovnali do sušičky. Poté nás ve skupinách čekala soutěž „Podzimní počtář“. Při té jsme se trošku zapotili, ale vše jsme zvládli. Na další soutěž jsme se přesídlili do naší herny, kde byla nachystaná soutěž „Podzimní zručnost“. Při této soutěži jsme si pořádně fandili. Další části večera byla „Ochutnávka ovoce a zeleniny“. Poté nás čekal udělat ve skupinkách „Ovocný salát“. Moc nám všem chutnal a zbyly jen prázdné mísy. A nebyla by to pořádná víkendovka bez stezky odvahy. Pak už jsme si vyčistili zoubky, zalezli do hajan a paní učitelky nám na dobrou noc pustily pohádku. V sobotu ráno nás čekala poslední soutěž z názvem „Podzimní znalci“ a pak jen vyhodnocení celé víkendovky.

 

Děkujeme všem pomocníkům a maminkám za dobrou snídani.

Fotografie